5 Mart 2012 Pazartesi

ZombiRock - Çılgın Deney

          MMO Action oyunu ZombiRock sizleri eğlencenin doruğuna çıkartıyor. Karakterinizi seçin, ekipmanlarınızı giyin ve zombilere karşı gösterdiğimiz bu amansız mücadelede siz de yer alın. Bu mücadele de yer almak için zombi rock kayıt ola tıklayınız.


         Oyunun hikayesinden bahsetmek istiyorum biraz. Dr. Jessie Glave, başarılı bir bilim adamının asistanı olarak görev yapmaktaydı. Araştırmaları sırasında Kor adını verdiği eşsiz bir enerji keşfetmişti. Bu enerji dünya için çok faydalı olabilecek bir enerjiydi. Kısa bir süre sonra bu enerjinin insanların yaşam süresini uzatabileceğini düşünerek deneylere başlamıştı. Herşey başlangıçta güzel gidiyordu. Fakat deney yapılan insanlarda zamanla davranış bozuklukları, bilinç kaybı gibi sorunlar gözlenmeye başlamıştı. Bu insanlar son aşamada yarı canlı, yarı ölü bir forma dönüşmüşlerdi. Yani zombi olmaya başlamışlardı.

         Araştırmalar sırasında dünya genelinde kullanılabilecek, harika bir buluş olarak görülen bu enerji artık dünya geneline yayılmış bir hastalık saçan virüs haline gelmişti ve dünya nüfusunun büyük çoğunluğu bu virüse maruz kalmıştı. Zombiler tüm dünyayı ele geçirmişti. Bu virüsün etkileyemediği insanlar ise kendi aralarında dünyayı eski haline getirmek için bir örgüt kurmaya karar verdiler ve kendilerine Kor Avcısı dediler. Bu salgından önce insanlar hangi mesleğe sahiplerse bu mesleğin kendilerine kazandırdıkları yetenekleri zombileri avlamak için kullanmaya başladılar. Durmayın! Siz de bu mücadelede Kor Avcıları'nın yanında yer alın. Dünyanın size ihtiyacı var..

         Gördüğünüz gibi hikayesi oldukça ilgi çekici. ZombiRock'ta, zombileri yok etmemiz için bizlere 5 farklı karakter sunulmuş. Tabiki bütün karakterlerin kendilerine göre özel yetenekleri, artıları ve eksileri bulunmaktadır. Bütün karakterleri deneme imkanı buldum. Birazda karakterleri tanıtalım.

Gitarist
Sahip olduğu yetenekler diğer karakterlere göre çok daha dengelidir. Özel saldırısı sayesinde gitarıyla zombileri hareket edemez kılıyor ve normal saldırısıyla üst üste ataklar yaparak zombileri saf dışı bırakabiliyoruz.



Boksör
Yumruklarıyla çok etkili saldırılar yapabilmektedir. Oyunun en hızlı karakteri olarakta görülebilir. Özel saldırısıyla rakiplerinin arkasından bir fişek gibi uçar ve öldürücü darbesini indirir. Yalnız şöyle bir durumda var. Rakibiyle karşı karşıya kaldığında yaşam puanı düşük olduğu için çok fazla etkili olamayabilir.



Forvet
Saldırı bakımından oldukça etkili bir sınıftır. Yaptığı saldırıların bazıları alan etkili olduğu için bir kaç kişiye aynı anda hasar verebilir. Yaşam puanı yüksek olduğu için diğer karakterlere göre daha geç saf dışı kalır.



Beyzbolcu
Bu karakteri bir okçu gibi düşünebilirsiniz. Yüksek yerlere çıkıp rakiplerimize uzaktan etkili saldırılar yapabiliriz. Rakibiniz size yaklaştığında ise beyzbol sopanızı ölümcül bir şekilde kullanabilirsiniz. Hızlı bir karakterdir ama yaşam puanı düşüktür.



İtfaiyeci
İtfaiye hortumunuzdaki tanzikli suyu rakiplerinizi alt etmek için kullanabilirsiniz. Etrafınız zombiler tarafından sarıldığında özel yeteneğiniz sayesinde etrafınıza set çekip, zombilerden kendinizi koruyabilirsiniz. Diğer sınıflara göre biraz daha ağır kalmaktadır.

       
         Yönetebileceğimiz karakterleri tanıdık. Gördüğünüz gibi ZombiRock karakterlerimiz eğlenceyi doruğa ulaştırmak için bu tarz oyunların karakterlerinden farklı olarak tasarlanmıştır. Biraz da haritalar ve oyun modlarından bahsedelim.

         ZombiRock'ta birbirinden eğlenceli 7 farklı harita, bu haritalara uygun olarak 5 farklı oyun modu bulunmaktadır.

Haritalar                                                                    Oyun Modları
* Loko Meydanı                                                        * Ölüm Oyunu
* Sunset Bulvarı                                                       * Kor Avı
* Dövüş Fabrikası                                                     * Zombi İstilası
* Eğlence Parkı                                                        * Herkes Tek
* Tilt Alanı                                                                * Baş Düşman Savaşı
* Çarşı Durağı
* Alev Fabrikası

         Bu yazı sonunda ZombiRock hakkında genel bir düşünceye sahip olmuşuzdur. Biraz daha yardımcı olması amacıyla aşağıda oyun içi oynanış ve karakterlerin saldırılarıyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz.



         Haydi sizde zombi rock indirip dünyamızı zombilerden kurtarmamıza yardımcı olun.

İsim: ZombiRock Online/ Joygame
Tür: MMO Aksiyon
Yayıncı: Joygame
Grafik: Çok iyi 

Wolfteam Oyun Görevlisi Reiatsu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder